Het Molenhuus is een houten huis, gebouwd in 1928.

Het wordt zorgvuldig onderhouden, waarbij er veel rekening gehouden wordt met het oorspronkelijke ontwerp en kleurstelling. 

Het betreft een houten huis, daarom wordt gevraagd extra voorzichtig te zijn met vuur. 

Indeling begane vloer:

1 Hal met kapstok, 

2 toilet, 

3 keuken

4 Woonkamer. De ruime woonkamer heeft een zithoek en een grote tafel met daaromheen voldoende zitplaatsen. De kamer heeft openslaande deuren naar het terras.  

5 Slaapkamer met stapelbed, kastje voor kleding, bibliotheek.  

De trap omhoog is vrij stijl. Hij wordt afgesloten met een deur beneden en beschermd met traphek boven, zodat het veilig is voor kinderen. 

4 Woonkamer: zithoek.
4 Woonkamer: eethoek.
5 Zijkamer met bibliotheek.
3 Keuken

Indeling boven.

6 Grote slaapkamer aan de westkant met een tweepersoonsbed, dat desgewenst uit elkaar elkaar geschoven kunnen worden, wastafel en tafeltje met stoelen, kledingkast. (Twee eenpersoons hoeslakens gebruiken)

7 Slaapkamer aan de oostkant: twee eenpersoonsbedden die desgewenst tegen elkaar geschoven kunnen worden, wastafel. Plank om kleding op te leggen.

8 Klein kinderkamertje met spijlenbed. Hier liggen ook de extra dekens.

9 Overloop met waslijnen.

6 Slaapkamer westkant
7 Slaapkamer oostkant
8 Kinderkamertje

Gebouw naast het huis en tuin:

10 In april 2022 is de voorste schuur omgebouwd tot badkamer met wastafel, douche, wasmachine en centrifuge. Er is voldoende ruimte om om te kleden. 

11 In de achterste schuur staan de tuinmeubelen.

10 Badkamer.
11 Schuurtje voor tuinmeubilair.

Zoals eerder vermeld, is er een grote tuin. Het bestaat uit een grasveld omzoomd met heggen en bomen en struiken. Op een gedeelte van het grasland laten we het gras hoog en zijn we een bloemenweide aan het ontwikkelen. 

12 In de noordoosthoek is een bosje, dat in het voorjaar bevolkt wordt door diverse broedende vogel, maar in de zomer en later in het jaar ook gebruikt kan worden door spelende kinderen.

13 Voor het bosje staan (nu nog jonge) aalbessenstruiken, die na elkaar vrucht dragen. We hopen dat er op den duur in de maanden juli en augustus rijpe bessen te plukken zijn. 

14 Het terras ligt op het zuiden. Mocht het daar erg warm worden, kunt u gebruik maken van 15 het tegelplaatsje voor de keuken, op het noorden, of een plekje onder de bomen.

15 Parkeren kan op eigen terrein aan de rand van het aangrenzende veld. Dat veld wordt ook gebruikt door fam. Bakker die er geiten of het paard Ab, laten grazen.